Open dagen 2021 en PILOT maandelijkse bijdrage

De open dag in september was druk bezocht. Vele ouders, kinderen, jongeren en anders belangstellenden wisten onze mooie school in Nieuw Buinen te vinden. Rondleidingen in de grote boerderij en door de tuinen werden goed verzorgd door de leerlingen en de teamleden alsook diverse ouders. Diepe gesprekken vonden er plaats over de huidige staat van het onderwijs in Nederland en persoonlijke overwegingen van ouders om met hun kinderen voor democratisch onderwijs te kiezen. Wij begrijpen dit zo goed, nu wij ons 9e schooljaar gestart zijn 23 augustus j.l..

De volgende open dag staat alweer gepland: vrijdag 15 oktober tussen 11.00 uur en 15.00 uur is iedereen weer van harte welkom. Er wordt weer van alles gebakken en gekookt voor de gasten en er zijn workshops in het atelier, de werkplaats en buiten. Ook is er een informatiecafé met een kopje koffie of thee.

Pilot
We zijn na vele gesprekken met alle betrokkenen tot de conclusie gekomen dat we een pilot wilden starten t/m de Kerstvakantie. De PILOT houdt in dat de maandelijkse bijdragen voor een leerling zijn verlaagd naar € 250.- per maand. Na deze pilot gaan we met ouders en de rest van de school kijken of we dit bedrag zo kunnen behouden om zo meer kinderen en jongeren een kans te geven om onze school te kunnen ontdekken en te participeren. Ieder kind verdient democratisch onderwijs! We horen het zo vaak ouders zeggen. En ook: ,, Hadden we zelf maar vroeger op zo’n school gezeten!” Dat beamen wij!

In november volgt nog een open dag!