Zelfstandig wonen

Centrum De Vuurvlinder biedt op het grote terrein aan het Noorderdiep 99 te Nieuw Buinen ook begeleiding aan bij zelfstandig wonen. In  het voorjaar 2022 worden een 8-tal appartementen gebouwd achter op het terrein (2.5 HA) waar volwassenen (18+) met een indicatie zich voor kunnen inschrijven. De oplevering zal rond 1 augustus 2022 zijn. Het kleinschalige woonproject zal in de toekomst worden uitgebreid met nog een blok van 6 appartementen.

Nieuw Buinen ligt centraal tussen Emmen, Assen en Groningen in en is goed te bereiken per bus (halte Moeskerslaan voor de deur). Er is sprake van een toekomstige treinverbinding aan het begin van het dorp. Nieuw Buinen lig aan Stadskanaal vast (Groningen) en hoort nog net bij Drenthe, gemeente Borger-Odoorn, een prachtige gemeente met veel natuur en ruimte.

Het project is opgezet voor mensen die het fijn vinden te wonen bij gelijkgestemden, een bepaalde afstand ervaren tot de samenleving en die zich kunnen vinden in de visie van het centrum.

De bewoners zullen begeleiding vanuit het woonteam van het centrum ontvangen op basis van enkele uren per week tot meerdere uren per dag indien nodig.

Bewoners hebben een arbeidsbetrekking elders, studeren of hebben eigen bezigheden (bv vrijwilligerswerk of dagbesteding).

Het woonteam bestaat uit professionele MBO en HBO (sociaal-pedagogisch) geschoolde begeleiders en aangevuld door de orthopedagoog.  

Voor meer informatie over dit unieke project kunt u mailen naar d.beijert@devuurvlinder.info of bellen met Dorine Beijert: 0599-785373 of 06-51354695

Ga naar onze social media van begeleiding

© 2022

Webdesign bij Annemiek Vos | Vossystems