Onderwijs dat past

De leerkrachten, docenten en begeleiders die binnen de school werken, hebben allen hun bijzondere talenten op het gebied van onderwijs, een vakgebied of ambacht, pedagogie en/ of zorg. Ook is er een orthopedagoog en een psycholoog die samen het welzijnsteam vormen met de aanname-coördinator. De combinatie maakt dat De Vuurvlinder alles in huis heeft wat leerlingen nodig hebben om te kunnen bloeien en in hun kracht kunnen komen te staan en om zo hun ware talenten te gaan laten zien. Zo bieden wij al onze leerlingen onderwijs dat past.

Op De Vuurvlinder zijn leerlingen die bewust kiezen voor deze wijze van onderwijs. We noemen het een centrum voor educatie & ontwikkeling omdat onderwijs ten eerste de lading niet dekt. Jong volwassenen kunnen bijvoorbeeld ook nog bezig zijn met een cursus of praktijkleren. Ontwikkeling staat voor de brede ontwikkeling die je kunt ervaren op De Vuurvlinder. Er is veel aandacht voor je welzijn en je sociale- en emotionele ontwikkeling. We hebben namelijk als uitgangspunt dat als je goed in je vel zit, je veel beter kunt ontdekken wat je wilt leren, hoe, wat en hoe snel je wilt leren.  

De Vuurvlinder is een nieuwe vorm van onderwijs waarbij elk kind welkom is, als het samen met ouders/ verzorgers achter de uitgangspunten kan staan en de school het kind deze plek kan bieden.


© 2020

Webdesign bij Annemiek Vos | Vossystems