Onderwijs dat past

Zo bieden wij al onze leerlingen onderwijs dat om het heen past

De leerkrachten, docenten en begeleiders die binnen de school werken, hebben allen hun bijzondere talenten op het gebied van onderwijs, een vakgebied of ambacht, een talent, levensinzichten, pedagogie en/of zorg. Ook is er de mogelijkheid voor individuele begeleiding. Dit wordt gecoördineerd door het welzijnsteam. De combinatie maakt dat De Vuurvlinder alles in huis heeft wat leerlingen nodig hebben om te kunnen bloeien, in hun kracht kunnen komen te staan en om zo hun ware talenten te gaan ontwikkelen. Zo bieden wij al onze leerlingen onderwijs dat om hen heen past.

Op De Vuurvlinder kies je bewust voor deze wijze van onderwijs. We noemen het een centrum voor educatie & ontwikkeling omdat onderwijs ten eerste de lading niet dekt. Jong volwassenen kunnen bijvoorbeeld ook nog bezig zijn met een cursus of praktijkleren. Maar ook zijn er leerlingen die graag bezig zijn met bewustwording en allerlei levensvragen. Ontwikkeling staat voor de brede ontwikkeling die je kunt ervaren op De Vuurvlinder. Er is ruimte voor ieders ontwikkeling en educatievragen.

Aandacht voor je welzijn en je sociale- en emotionele ontwikkeling

Er is veel aandacht voor je welzijn en je sociale- en emotionele ontwikkeling. We hebben namelijk als uitgangspunt dat als je goed in je vel zit, je veel beter kunt ontdekken wat je wilt leren, hoe en hoe snel je wilt leren.

Voor nog meer informatie over ons centrum kunt u op aanvraag ons schoolplan en onze schoolgids ontvangen. U kunt ons dit laten weten via ons contactformulier.